Contacte amb l'autor

David Duran Gisbert. Doctor en Psicologia (premi extraordinari de doctorat de la UAB). Professor agregat del Departament de Psicologia de l'Educació de la UAB.

Va treballar 16 anys com a professor d'educació secundària, combinant-ho amb la formació del professorat i la col·laboració amb diverses universitats (UAB, UOC i URL).

És professor de la Facultat de Ciències de l'Educació i de diversos màsters, entre ells el Màster Interuniversitari en Psicologia de l'Educació (programa de doctorat amb menció de qualitat) i participa en accions de formació en l'aprenentatge entre iguals i educació inclusiva a Mèxic, Costa Rica, Xile, Cuba, Panamà, Uruguai, etc.

Coordinador del Grup de Recerca sobre Aprenentatge entre Iguals (GRAI), des d'on piloten programes de tutoria entre iguals, com Llegim en parella. El GRAI està vinculat al Seminari Interuniversitari d'Estratègies d'Aprenentatge (grup de recerca consolidat).


En el camp de l'aprenentatge entre iguals, va realitzar la primera tesi doctoral en l'àmbit iberoamericà sobre tutoria entre iguals i ha dirigit diverses tesis doctorals sobre aquesta temàtica.

 

A més del llibre Aprensenyar, és autor o coautor, entre altres, dels llibres Tutoria entre iguals un mètode d’aprenentatge cooperatiu per a la diversitat; Tutoría entre iguales de la teoría a la práctica; Entramats, mètodes d'aprenentatge cooperatiu (exhaurit en català, però es pot trobar la versió revisada i actualitzada en castellà)Llegim en parella. Tutoria entre iguals per a la competència lectora o en anglès Using Peer Tutoring, Effective Peer learning i Learning by teaching. I més de 70 publicacions en revistes de divulgació i recerca (en podreu descarregar algunes, de recerca, aquí).

 

aprensenyar18.pdf
Documento Adobe Acrobat 1.0 MB